Роден съм  през 1993 г.  и  съм чувал тъжните спомени

...
Роден съм  през 1993 г.  и  съм чувал тъжните спомени
Коментари Харесай

Юсеин Вейселов към Бойко Рашков: Дължите поне едно извинение на хората

Роден съм  през 1993 г.  и  съм чувал тъжните мемоари на възрастните хора от времената преди 90-та година, когато милицията нахлуваше в домовете им и оказваше напън и тормоз.

Когато Сергей Янков се свърза с мен и ми описа какво се случило с него в неговата къща, се сетих за тези мрачни времена. С тези думи националният представител от Движение за права и свободи Юсеин Вейселов се обърна към вътрешния министър Бойко Рашков по време на парламентарния надзор. Депутатите от Движението зададоха през днешния ден серия въпроси на Рашков за съответни случаи на полицейски произвол и тормоз по време на изборните акции през юли и ноември 2021 година

В дома на господин Сергей Янков от с. Раданово, Полски Тръмбеш, област Велико Търново, който е общински консултант и локален ръководител на Движение за права и свободи, е осъществен обиск по време на предизборна акция за вота на 11 юли 2021. С желанията да получим и да осветлим всеки един случай запитвам: На какво законово съображение е осъществен посоченият обиск, известена ли е прокуратурата за него и какви са по-нататъшните дейности по този случай?, зададе въпроси си Вейселов.

Отговарям идентично, само че нямам друга алтернатива. Въпросът ви не е в компетентността на министъра на Министерство на вътрешните работи, а на съответната конструкция на правосъдната власт и апелирам да се обърнете към прокуратурата. Моля в случай че разполагате с такива данни за полицейски тормоз, вие сте длъжни да ги предоставите за досъдебно произвеждане на правосъдната власт, отговори Рашков по същия метод, по който отговаряше и на останалите народни представители от Движение за права и свободи.

Юсеин Вейселов зададе още един въпрос: В Горна Оряховица по време на предизборна акция за вота на 11 юли 2021 е осъществен обиск в дома на господин Митко Станев – общински консултант. На какво законово съображение е изработен този обиск, известена ли е прокуратурата за него и какви са по нататъшните дейности по този случай, попита националният представител. И получи същия отговор: „ Ако смятате, че върху Митко Станев има тормоз, изпратете сигнал на съответната прокуратура. Министерство на вътрешните работи не реализира такива следствия. ”.

Ако нямате отговор, най-малко едно опрощение дължите на тези хора. Въпреки че милиционерщината няма да бъде забравена с едно опрощение, само че въпреки всичко им го дължите, възмути се Вейселов. И съобщи: „ Движение за права и свободи донесе демокрацията в България и ви убеждавам, че Движение за права и свободи ще продължава да отстоява нашите права, свободи и еднаквост ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР